Wees voorzichtig!

Wanneer je gebruik maakt van social media is het belangrijk dat je nadenkt wie je bericht kan lezen als je iets plaatst. Online platformen zijn namelijk voor iedereen toegankelijk. Dus ook voor je werkgever. En als jij dan een foto plaatst van een heel gezellig en 'iets' te laat geworden feestje, nadat je je ziek hebt gemeld op je werk, is dat niet heel erg gunstig. Denk daarom na voordat je iets online plaatst.

Voor altijd online

En niet alleen om te voorkomen dat je (bijvoorbeeld) problemen krijgt op je werk moet je nadenken voor je iets online zet. Alles wat je op internet vermeldt, blijft namelijk voor eeuwig zichtbaar. 'Ja maar ik kan het toch verwijderen?', is iets wat je vaak hoort als iemand een negatieve reactie heeft gekregen op een online post. Maar helaas. Alles blijft wel ergens op internet rondzwerven. Dus bedenk je goed, of je wel wil dat je kleinkinderen later misschien zelfs het berichtje kunnen lezen wat jij op dit moment wilt plaatsen.

Houdt rekening met privacy

De laatste tip voor een positief gebruik van social media is om rekening te houden met de privacy. Niet alleen met je eigen privacy, die al zeer gering is, maar met de privacy van vrienden en bekenden. Zelf sta je leuk op een foto, je vriendin iets minder, maar ach, het is jouw profiel dus het gaat erom hoe jij erop staat. Fout! Door het plaatsen van de foto blijft ook je vriendin eeuwig met die foto op internet rondzwerven. Bespreek daarom eerst of je een bepaalde foto of een bepaald bericht online mag zetten zodra er anderen bij betrokken zijn.

Tips voor privacy behoud

Zoals bekend is je privacy online maar een bijna verwaarloosbaar niveau. Alles wat online wordt gezet, blijft eeuwig beschikbaar. Je weet dus nooit wat er nu met deze gegevens wordt gedaan, laat staan wat er in de toekomst mee gaat gebeuren. Social media websites hebben maar weinig tot geen respect voor de gebruikersprivacy.

Voorb> Lees verder