Social media games

Een social media game is soort online spel dat wordt gespeeld door middel van sociale netwerken. Vaak zijn het multiplayer spelletjes. Social network games zijn meestal geïmplementeerd als browser games, maar ze kunnen ook op andere platformen, zoals via mobiele applicaties worden geïmplementeerd. De social media games zijn momenteel de populairste spellen die wereldwijd gespeeld worden.

Samen spelen

Wanneer je een social media game speelt, kun je gelijk je resultaten laten zien op je profiel waardoor je vrienden hier ook van op de hoogte zijn. Ook kun jij de resultaten van je vrienden zien. Hierdoor kun je elkaar uitdagen om elkaars score steeds te overtreffen. Door andere social media gebruikers uit te nodigen voor een social media game, kun jij weer 'speellevens' krijgen of bonuspunten. Zo zorgen de producenten van de spelletjes voor een steeds grotere gebruikersgroep. We zien dat dergelijke methodes nu ook steeds meer worden toegepast door aanbieders van gokspelletjes als te vinden op bv de Gokkasten.info no deposit bonus pagina (check het no deposit bonus overzicht voor gokkasten) of via Fruitautomaten.nu (zie deze online gokkast spellen spelen op fruitautomaten.nu) de beste nieuwe online gokkasten spelen. Deze gokkasten liepen de laatste jaren in populariteit terug, maar hebben inmiddels een flinke spelersboost gekregen.

Hoe ze blijven boeien

Social media games zijn vaak minder uitdagend dan console games en hebben hierdoor een relatief kortere speeltijd. Door gebruik te maken van verschillende technieken worden spelers vaak behouden. Denk aan het hiervoor genoemde uitnodigen van vrienden voor extra speellevens of bonuspunten zodat jij veel verder kunt. Ook zijn continue doelen bij sociale media games belangrijk. De doelen worden steeds uitdagender en meer tijdrovend. Door gebruik te maken van badges en prijzen word je als speler ook aangemoedigd om verder te gaan. Ook ben je, door bepaalde wachttijden bij sommige games, genoodzaakt enige tijd te wachten voordat je aan het volgende level kan beginnen wat verslavend kan werken.

Speel jij al een bekende social media game? Nee probeer er dan eentje uit zoals bijvoorbeeld het wereldwijde bekende spel Candy Crush.

Social gaming

Social media is in enige vorm het gesprek van de dag, sterker nog social media wordt zo breed geïmplementeerd dat zelfs gerenommeerde nieuwszenders zoals de NOS een deel van het nieuws van social media halen. Er zijn nog een aantal andere vormen van social media die op dit moment actief zijn in de markt, zo worden er dagelijks duizenden > Lees verder

unlock je nieuwe level

De makers van social media games hebben ingespeeld op het sociale gedeelte. Steeds vaker krijgen we via bijvoorbeeld Facebook uitnodigen voor het spelen van een spel. Deze uitnodiging krijg je van een vriend. Doordat hij of zij jou uitnodigt krijgt die persoon weer speellevens of extra punten zodat ze verder kunnen naar het volgende level of > Lees verder